9 Şubat 2020, 18:56 |
Türkiye bölgelerinde yetişen tarım ürünleri nelerdir ?Türkiye bölgelerinde yetişen tarım ürünleriMarmara Bölgesi: Buğday, Ayçiçeği, Mısır, Şeker pancarı, Tütün, Dut, Zeytin, Sebze ve Meyveler. Ege Bölgesi: Zeytin, Üzüm, İncir, Tütün, Turunçgiller, Şeker pancarı, Tahıllar ve Sebze türleri. İç Anadolu bölgesi: Buğday, Arpa, Şeker pancarı, Patates, Elma, soğan, Baklagiller ve Üzüm. Doğu Anadolu Bölgesi: tahıl, Tütün, Pamuk, Şeker pancarı, Kayısı, Dut, Patates ve Lahana. Karadeniz Bölgesi: Fındık, Çay, Tütün, Mısır, Elma, Şeker pancarı, Soya fasulyesi, Turunçgiller ve Kivi. Akdeniz Bölgesi: Pamuk, Susam, Yer fıstığı, Turunçgiller, Muz, Zeytin, İncir, Üzüm, Sebze ve Meyve çeşitleri. Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Antep fıstığı, Buğday, Pamuk, Susam, Nohut, Karpuz ve Kırmızı mercimek. Bir önceki yazımız olan Mevsimler nasıl oluşur, mevsimlerin özellikleri nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz. |
HIZLI CEVAP YAZ |
Forum Diriliş | Yasal Uyarı |
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. |