11 Şubat 2020, 18:45 |
Karadeniz Bölgesi’nde Yetişen Tarım Ürünleri Nelerdir ?Karadeniz Bölgesi’nde Yetişen Tarım ÜrünleriKaradeniz Bölgesi ülkemizin kuzeyinde yer almaktadır. Kendine has bir iklimi vardır. Bol yağmurların yağması bazı tarım ürünleri için oldukça faydalı olmaktadır. Özellikle Çay ve fındık üretimi dünya çapındadır. Bu iki tarım ürünü ülkemize ekonomik olarak çok fazla getiri sağlamaktadır. Fındık: Türkiye’nin % 80 bu bölge karşılar. Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde yetişmektedir. Çay: Türkiye’nin toplam çay üretiminin % 100’lük kısmı bu bölgede yetişir. Giresun’dan Gürcistan’a kadar olan kıyı şeridinde ve Rize’de yetişmektedir. Tütün: Orta Karedeniz bölgesi olan, Samsun, Amasya ve Tokat çevresinde yetişir. Mısır: Halkın temel besin kaynaklarındandır. Bütün kıyı boyunca yetişir. Elma: Amasya başta olmak üzere, Kastamonu ve Tokat çevresinde yetişir. Şeker pancarı: Amasya, Kastamonu ve Tokat çevresinde yetişir. Keten- Kenevir: Kastamonu, Sivas ve Zonguldak çevresinde yetişir. Soya fasulyesi: Ordu ve Giresun çevresinde yetişir. Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda ( Artvin -Yusufeli) tarımı yapılır. Turunçgiller: Rize çevresinde yetişir. Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon’da yetiştirilmektedir Bir önceki yazımız olan Türkiye bölgelerinde yetişen tarım ürünleri nelerdir ? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz. |
HIZLI CEVAP YAZ |
Forum Diriliş | Yasal Uyarı |
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. |