9 Şubat 2025, 9:53
Mehmet Akif
Yönetici

6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 61-62-63. Sayfa Cevapları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 61 Cevapları 

Hazır mıyız?

Un helvası yapımında 1 kg un, 1/4 kg sıvı yağ, 1/3 kg tereyağı, 1/2 kg şeker kullanılmaktadır. Bu tarifte ağırlık olarak en fazla kullanılan malzemenin ne olduğunu düşününüz.

Cevap: 1 kg un, 250 gr. sıvı yağ, 333 gr. tereyağı, 500 gr. şeker anlamına gelmektedir.

Sıra Sizde – 1



2/3, 5/12 ve 8/16 kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.

Cevap: 5/12 < 8/16< 2/3

Sıra Sizde – 2



Aynı havuzun birinci musluk saatte 2/7’ sini ikinci musluk saatte 6/12’ sını üçüncü musluk ise saatte 8/15’ ini doldurmaktadır. Buna göre hangi musluğun havuza daha fazla su doldurduğunu bulunuz.

Cevap: 8/15

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 62 Cevapları 

Sıra Sizde – 3

Sayfa sayıları eşit olan romanlardan Elif, romanının 14/15’ünü, Ece 15/16’ini, Efe ise 16/17’sını okumuştur. Buna göre kim daha fazla sayfa okumuştur?



Cevap: Efe 16/17 sini okuyarak en fazla okuyan olmuştur.

Sıra Sizde – 4

6/7, 7/8 ve 8/9 kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.

Cevap: 6/7< 7/8< 8/9



Sıra Sizde – 5

Bir seradaki çiçeklerin 3/4’ü papatya, 1/6’i gül ve 5/12’i laledir. Serada en az bulunan çiçek türü hangisidir?

Cevap: 1/6 ile en az gül vardır.

Sıra Sizde – 6



Bir terzi; diktiği elbisenin 1/4’inde kırmızı, 3/6’ünde mavi ve 1/3’inde siyah kumaş kullanmıştır. Buna göre terzinin hangi renk kumaştan daha fazla kullandığını bulunuz.

Cevap: 3/6 ile en fazla mavi renk kullanmıştır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 63 Cevapları 

Sıra Sizde – 7

2 tam 3/5 ve 3 tam 1/2 kesirlerini sayı doğrusu kullanarak sıralayınız.



Cevap:

matematik kesirler

Sıra Sizde – 8

13/4 ve 8/3 kesirlerini sayı doğrusunu kullanarak sıralayınız.



Cevap: 

kesirli gösterim


Bir önceki yazımız olan veya sonraki başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ
Forum DirilişYasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.