20 Ekim 2024, 18:31
necla
Yönetici

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 128-129-130-131 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128-129-130-131 konusunu birlikte inceleyelim. Soruların cevaplarını yaparken, ders tekrarı da yapmış oluruz.

3. Ünite Sağlıklı Hayat: Mevsiminde Yiyelim Etkinlikleri


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 128

Düşünelim Konuşalım

En sevdiğiniz meyve hangisidir? Bu meyve hangi mevsimde yetişir?



Cevap: En sevdiğim meyve karpuz yazın yetişiyor.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 129

Kış mevsiminde doğal olarak yetişen meyve ve sebzelerden örnekler veriniz. Sizce bu meyve ve sebzeleri farklı mevsimlerde de yetiştirebilir miyiz? Yazınız.

Cevap: Kış mevsiminde doğal olarak yetişen meyve ve sebzeler, ıspanak, lahana, brokoli, havuç, elma, portakal,  mandalina ve  ayva kışın yetişen meyve ve sebzelere örnektir. Bu meyve sebzeleri farklı mevsimlerde de seralarda yetiştirebiliriz.



Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmenin önemi nedir? Yazınız.

Cevap: Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek önemlidir. Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzeler daha sağlıklı ve daha lezzetlidir.  Besin değerleri daha yüksektir.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 130

ETKİNLİK 1

Aşağıdaki sebze ve meyvelerin numaralarını yetiştikleri mevsimin altına yazalım.



Cevap:

2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB. Yayınları Sayfa 130 Cevapları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 131

ETKİNLİK 2

Gazete veya dergilerden farklı sebze ve meyve görselleri bulalım. Görselleri keserek uygun mevsimin altına yapıştıralım.



Cevap:

2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB. Yayınları Sayfa 131 Cevapları

 

 



Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 124-125-126-127 Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Forum DirilişYasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.