20 Nisan 2025, 9:21
can
Yönetici

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 198-199-200-201. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 198-199-200-201 konusunu birlikte inceleyelim. Soruların cevaplarını yaparken, ders tekrarı da yapmış oluruz.

5. Ünite Ülkemizde Hayat: Geçmişten Günümüze Neler Kaldı? Etkinlikleri


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 198

Yörenize ait yemekler nelerdir? Anlatınız.

Cevap: Humus, lahmacun, kebap, tepsi kebabı, kaytaz böreği, künefe tatlısı Hatay’ın yöresel yemekleri arasında yer almaktadır.




2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 200

Kendi yaşadığınız bölgedeki düğünlerde gelenek ve göreneklere göre neler yapılır? Yazınız.

Cevap: Kırsal düğün yapılır. gelin ata bindirilir. Davul ve zurnalı düğünler yapılır. Çok eğlenceli olur.

Kendi yaşadığınız bölgenin halk oyunlarını araştırınız. Aşağıya adlarını yazınız.



Cevap: Halay bizim bölgenin en yaygın halk oyunudur.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 201

Aşağıda verilen etkinlikleri yapalım.

Yakın çevrenizde söylenen bir türkünün sözlerini aşağıya yazınız.

Cevap:



Erkekler:

Karanfil katar oldu
Hasretlik yeter oldu
Nazlı yarin kokusu
Burnumda tüter oldu

Al mendili mendili
Kız sever karanfili

Kadınlar:



Mendil bağlarım yandan
Seni severim candan
İki yerde yar olmaz
Ya benden geç ya ondan

Al mendili mendili
Kız sever karanfili

Her türkünün bir hikâyesi vardır. Yazmış olduğunuz türkünün hikâyesini araştırarak aşağıya yazınız.

Cevap:



Bu türkünün hikayesini kaynaklarda bulamadım.

Yakın çevrenize ait yöresel yemeklerden üç tanesini yazınız. Bu yemeklerden birinde kullanılan malzemeleri yazınız.

Cevap: Kaytaz böreği, humus, künefe.

Humus içinde nohut unu, tahin, sarımsak, kimyon, limon suyu, ve çeşitli baharatlar var.




Bir önceki yazımız olan veya sonraki başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ
Forum DirilişYasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.