9 Ocak 2025, 20:09
can
Yönetici

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 178-180 Cevapları MEB Yayınları

“4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 178-180 MEB Yayınları” konusunu sizler için hazırladık, inceleyin.

4. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 178-180. Sayfa Cevapları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 178

Ortaya çıkışı geçmişe dayanan yelkenliler günümüzde gezi veya spor amaçlı kullanılmaktadır. Yelkenliler eskiden ticaret ve savaş amacıyla kullanılıyordu. Tarihte ilk yapılan yelkenlilerin yelkeni kare şeklindeydi. Bu şekildeki yelkenler rüzgârı sadece arkadan aldığında ilerleyebiliyordu. Bu nedenle yelkenliler uygun rüzgârı bulmak için bazen günlerce limanda bekliyordu. Zamanla rahatça seyir yapabilen üçgen yelkenler keşfedildi. Üçgen yelken, şekli sayesinde farklı yönlerden gelen rüzgârı kullanmayı sağladı. İstenilen yönde hareket edebildiği için üçgen yelken bugün de kullanılmaya devam ediliyor.

Yelkenli geminin yelkeninin ilk hâli olan şekil, 4 köşesi ve birbirine eşit 4 kenarı olan bir karedir. Yelkenin günümüzdeki şekli olan üçgen, 3 köşe ve 3 kenardan oluşur. Kareye köşe ve kenar sayısı olarak benzeyen fakat sadece karşılıklı kenar uzunlukları birbirine eşit olan dörtgenin adı ise dikdörtgendir.

Geometri; spor, sanat, mühendislik, mimari ve daha birçok alanda günlük hayatımızın içerisindedir. Örneğin trafik işaret ve levhalarını hiç düşündünüz mü? Peki, bu levhaların şekillerinin farklı olmasının bir amacı var mıdır?



Cevap:

Trafik levhaları, şekillerine göre farklı uyarı ve bilgilendirmelerde bulunmaktadır.

Uyarı İşaretleri: Uyarı işaretleri, sürücülere ve yol kullanıcılarına yol üzerinde karşılaşabilecekleri potansiyel tehlikeleri bildiren işaretlerdir. Genellikle kırmızı kenarlıklı ve üçgen şeklinde olan bu levhalar, sürücülere dikkatli olmaları gerektiğini gösterir. Örneğin; Virajlı yol, yaya geçidi, kasis uyarısı vb.



Trafik Tanzim (Düzenleme) İşaretleri: Bu işaretler, trafiğin düzenlenmesini sağlar ve sürücülerin uyacakları zorunlu kuralları bildirir. Yasakları ve zorunlu davranışları gösteren bu tabelalar genellikle kırmızı çerçeveli daire şeklindedir. Örneğin; Hız sınırı, Park Etmek Yasaktır, Girilmez vb.

Bilgi ve Yönlendirme İşaretleri: Bu levhalar, sürücülere yolun durumu, yönler ve önemli yerler hakkında bilgi verir. Genellikle mavi veya yeşil zeminli dikdörtgen şekilli levhalardır ve yol kullanıcılarını bilgilendirme amacı taşırlar. Örneğin; Benzin istasyonu, hastane yönlendirmesi, otoyol başlangıcı vb.

Mecburi Yön İşaretleri: Bu işaretler, sürücülerin belirli bir yönde gitmelerini zorunlu kılar. Genellikle mavi arka planlı ve yuvarlak şekilli olan bu tabelalar, sürücülerin kavşaklarda veya dar yollarda hangi yöne gitmeleri gerektiğini gösterir. Örneğin; sağa mecburi yön, dönel kavşak, sola mecburi yön vb.


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 180

Aşağıdaki örneği inceleyiniz. Boş kutuları örnekteki gibi tamamlayınız.



Şeklin içindeki BDÇ’nin pembeye EGL’ni sarıya ve ADL’ni maviye boyayınız.

Yandaki boşluğa köşeleri sırasıyla “TÜRKİYE” kelimesinin sesli harflerinden oluşan bir üçgen çiziniz. Bu üçgenin köşe ve kenarlarını yazınız.

Cevap:




Bir önceki yazımız olan veya sonraki başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

HIZLI CEVAP YAZ

Forum DirilişYasal Uyarı
İçerik Bilgisi
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.