5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 116-117-118-119. Sayfa Cevapları MEB


“5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları (1. Kitap) Sayfa 116-117-118-119″ konusunun en doğru ve açıklayıcı cevaplarını bulabilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 116-117-118-119 Cevapları (1. Kitap)

2. Tema: Sayılar ve Nicelikler (1) Doğal Sayılar ve İşlemler: Gerçek Yaşam Problemlerini Çözebilme Cevapları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 116 MEB Yayınları (1. Kitap)

Ahmet’in oluşturduğu beş basamaklı sayı, Akif’in oluşturduğu beş basamaklı sayıdan büyük olduğuna göre aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

Ahmet’in oluşturduğu beş basamaklı sayı ile Akif’in oluşturduğu beş basamaklı sayı arasındaki fark kaçtır?



Ahmet’in oluşturduğu dört basamaklı sayı ile Akif’in oluşturduğu dört basamaklı sayı arasındaki fark kaçtır?

Akif’in oluşturduğu beş basamaklı sayı ile Ahmet’in oluşturduğu beş basamaklı sayı arasındaki farkın en fazla olduğu duruma göre aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

Akif in oluşturduğu beş basamaklı sayı, Ahmet’in oluşturduğu beş basamaklı sayıdan kaç fazladır?



Ahmet’in oluşturduğu dört basamaklı sayı ile Akif’in oluşturduğu dört basamaklı sayı arasındaki fark kaçtır?

Cevap:

5. sınıf matematik ders kitabı cevapları sayfa 116 meb yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 117 MEB Yayınları (1. Kitap)

Nil Hanım, alışverişini en uygun fiyata mal etmek isterse hangi ürünleri satın alması gerektiğini belirleyerek ödeyeceği tutarı hesaplayınız.



Nil Hanım’ın 30 000 TL bütçesi vardır. Bütçesi A, D ve E marka eşyaların hepsini almak için yeterli midir? Önce tahminî ve gerçek sonucu bulunuz. Sonra bulduğunuz sonuçları karşılaştırınız.

Sağlıklı yaşam için düzenli egzersiz yapma- Tablo: Haftalara Göre Atılan Adım Sayısı nın önemini bilen Büşra Hanım, düzenli bir şekilde yürüyüş yapmaya karar vermiştir.
Büşra Hanım’ın iki haftada attığı adım sayısı yandaki tabloda verilmiştir.

 Büşra Hamm’ın ikinci hafta attığı adım sayısının, ilk hafta attığı adım sayısından ne kadar fazla olduğunu önce tahmin ediniz. Daha sonra gerçek sonucu bularak tahmininizle karşılaştırınız.

Büşra Hanım’ın üçüncü hafta attığı toplam adım sayısının ikinci hafta attığı adım sayısından 6500 az olduğu biliniyorsa üçüncü hafta attığı toplam adım sayısını önce tahmin ediniz. Daha sonra gerçek sonucu bularak tahmininizle karşılaştırınız.



Cevap:

5. sınıf matematik ders kitabı cevapları sayfa 117 meb yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 118 MEB Yayınları (1. Kitap)

A bilgisayarındaki işlemin çözüm yollarını inceleyerek B bilgisayarında verilmeyen sayıyı bulunuz.

Cevap:



5. sınıf matematik ders kitabı cevapları sayfa 118 meb yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 119 MEB Yayınları (1. Kitap)

Suzan, yapmış olduğu çıkarma işleminde eksileni silerek kardeşi Nazlı’dan silmiş olduğu sayıyı bulmasını istemiştir. Nazlı ise yapmış olduğu çıkarma işleminde çıkanı silerek Su- zan’dan sildiği sayıyı bulmasını istemiştir. Verilmeyen sayıları bulunuz.

Bir futbol takımının oynadığı ilk üç maçta stadyuma gelen toplam seyirci sayısı 99 000’dir. Bu futbol takımının oynadığı ilk iki maçta stadyuma gelen seyirci sayıları 33 004 ve 35 670’tir. Buna göre futbol takımının üçüncü maçta stadyuma gelen seyirci sayısı kaçtır?

Cevap:



5. sınıf matematik ders kitabı cevapları sayfa 119 meb yayınları

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 111-113-114-115. Sayfa Cevapları MEB başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


Yorum Bırakmak İster misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategoriler

Ara


Neler Var?

forumdirilis.net bir eğitim sitesidir. Site içerisinde ilk ve orta öğretim konularının yanı sıra, öğrencilere faydalı olacak çeşitli bilgi ve makaleler de bulunmaktadır. Amacımız; öğrencilere doğru bir kaynak olabilmektir. Bu amaçla, tüm konu ve cevaplarımız işinde ehil kişiler tarafından hazırlanmaktadır.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları sınıf sınıf hazırlanarak cevaplandırılmıştır. İlk ve orta öğretime ait Türkçe ders kitapları, yayınevleri isimlerine göre kategorileştirilerek, kolayca erişmenize olanak sağlamaktadır. En doğru Türkçe ders kitabı cevaplarını sitemizde bulabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 4, 5, 6, 7. sınıflar için hazırlanmıştır. Öğrencilerin lise öncesinde tarih, coğrafya, vatandaşlık ve toplum bilinci gibi konuları en doğru ve anlaşılır şekilde sitemizde bulabilirler.

Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları hem özel yayınevleri, hem de MEB yayınlarına ait ders kitapları içermektedir. Bu kitapların cevapları anlaşılır, açık bir dille hazırlanmıştır. Öğrencilerin kavram kargaşası yaşamamaları için özen gösterdik.

Matematik Ders Kitabı Cevapları anlatımlı, örnek problemleri içeren, sade şekilde hazırlanmıştır. Öğrencilerin zorlandıkları yerlerde bizlere soru sorarak ulaşmaları da mümkündür.

Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları ilkokul 2 ve 3. sınıfları içermektedir. Bu ders, öğrencilerin hayata hazırlanmalarında çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu dersin iyi anlatılması ve açıklanması gerekmektedir. Bizler de bunun farkında olarak kitap cevaplarını açıklayıcı şekilde tasarladık.

Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları sadece 4. sınıfta yer almaktadır. Öğrencilerin her gün trafikte uzun vakit geçirmeleri, onların bilinçli olmasını gerektirmektedir. Bu amaçla, bu derse ayrı bir önem vererek cevapları hazırladık.

İnsan Hakları, Yurttaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları yine öğrencilerin anlayabileceği ve açık şekilde hazırlanarak sitemizde yerini almıştır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları okul müfredatında olan kitaplara göre cevaplanarak öğrencilerin bilgilerine sunulmuştur.

forumdirilis.net sitesinde daha bir çok konuyu bulmanız mümkündür. Tek yapmanız gereken sitemizi ziyaret ederek kendi ders ve ilgi alanlarınıza göre aradığınız sorulara cevap bulmak olacaktır. Bizlere ulaşmak istediğiniz zaman, ya da sorularınız olduğu zaman, bizlere yorum kısmından yazarak ulaşabilirsiniz. Yorumlarınız ve sorularınız bizim için oldukça önemli ve değerlidir. Bizlerin eğitim konusunda gideceğimiz rotayı sizlerin bu önerileri, eleştirileri ve soruları yönlendirecektir.

Unutmayalım! bizler sizlere yardımcı olmak için varız. Sizlerin, anlamadığınız konuları anlatmak, cevapsız kalan sorularınızı cevaplamak için buradayız. Gayemiz sizlerin hayatta başarılı olmanız, Atatürk'ün dediği gibi "fikri hür vicdanı hür nesiller" olabilmenizdir.