4. Sınıf İnsan Hakları, Vatandaşlık Sayfa 44-45-46 Cevapları MEB


4. Sınıf İnsan Hakları, Vatandaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 44-45-46 Cevapları MEB Yayınları

Birlikte Yaşama Kültürümüz Cevapları


4. Sınıf İnsan Hakları Vatandaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 44

Birlikte yaşama kültürünün oluşmasında hak ve özgürlüklerin kullanılmasının etkisi nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Birlikte yaşama kültürünün oluşabilmesi için insanların birbirlerinin hak ve özgürlüklerine saygı duyması gerekir. Ancak herkes hak ve özgürlüklere riayet ettiği zaman huzurlu ve güven içinde yaşarlar. Her birey kendi haklarının ve özgürlüklerinin nereden başlayıp nerede bittiğini bilmesi toplumun birlikte yaşama kültürünün oluşmasını sağlayacaktır.

Hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı ve özenle kullanıldığı durumlara aşağıda örnekler verilmiştir. Bu durumların olası sonuçları sizce neler olabilir? Düşüncelerinizi yazınız.



4. sınıf insan hakları 44. sayfa cevapları meb yayınları

Cevap: Birinci örnekte trafik sıkışacak, hastaneye gidecekler gidemeyeceklerdir. Bu durumda sağlık sorunu olan insanların hayatları tehlikeye girebilir. Tartışmalar çıkacaktır.

İkinci örnekte hatalı kitabı alan kişi bunu yenisi ile değiştirmiş ve sıkıntı yaşanmamıştır. Üstelik kendisine bu hatadan dolayı hediye  de vermişler. Bu durum insanlar arsında güzel iletişim ve etkileşimin olmasını sağlamıştır.



4. Sınıf İnsan Hakları Vatandaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 45

Cumhuriyet’in ve değerlerinin birlikte yaşama kültürüne katkısını anlatan bir afiş hazırlayınız. Afişinizi sloganla destekleyerek sloganı aşağıda verilen noktalı yerlere yazınız.

Cevap:

cumhuriyet bayramı

Cumhuriyetle Hepimiz Biriz ve Eşitiz



4. Sınıf İnsan Hakları Vatandaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46

Aşağıdaki şiiri okuyarak soruları cevaplayınız.

CUMHURİYET

Atatürk’ün önderliğinde,
Cumhuriyet’in gölgesinde,
Hak ve özgürlüklerle
Birlik ve beraberlik bizimle.
Oy kullandık milletçe,
Haklar verildi bizlere.
Sağlık, eğitim, seyahat,
Getirdi bizlere rahat bir hayat.
Hepsi birer hediye,
İzin verme ihlaline.
Din, dil, ırk demeden
Sahip çıkalım Cumhuriyet’e

1. Cumhuriyet şiirine göre cumhuriyet yönetimi bizlere neler kazandırmıştır? Cumhuriyet yönetimi, birlikte yaşama kültürüne ne gibi katkılar sağlamış olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.



Cevap: Cumhuriyet yönetimi bizlere haklar ve özgürlükler sağlamıştır. Seçme ve seçilme hakkı, eğitim, sağlık, seyahat hakları Cumhuriyet ile kazanılmıştır.

2. Cumhuriyet şiirinde adı geçen hakların olmadığı bir toplumda sizce ne gibi sorunlar yaşanabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Bunların olmadığı toplumda eşitlik, adalet, demokrasi gibi temel insan hakları olmazdı. Parası olan insanların iyi yaşadığı, fakir olanların çok kötü şartlarda yaşadığı bir ülke olurdu. Huzur ve güven ortamı olmazdı.

Kişi hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği toplumlarda ortaya çıkabilecek sorunlar nelerdir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.



Cevap: En başta güven olmazdı. Adalet, eşitlik, demokrasiden söz edilemezdi. İnsanlar kendi haklarını kendileri aramaya kalkar, bu durumda kaosa ve kargaşaya neden olurdu.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf İnsan Hakları, Vatandaşlık Sayfa 42-43 Cevapları MEB başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


Yorum Bırakmak İster misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategoriler

Ara


Neler Var?

forumdirilis.net bir eğitim sitesidir. Site içerisinde ilk ve orta öğretim konularının yanı sıra, öğrencilere faydalı olacak çeşitli bilgi ve makaleler de bulunmaktadır. Amacımız; öğrencilere doğru bir kaynak olabilmektir. Bu amaçla, tüm konu ve cevaplarımız işinde ehil kişiler tarafından hazırlanmaktadır.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları sınıf sınıf hazırlanarak cevaplandırılmıştır. İlk ve orta öğretime ait Türkçe ders kitapları, yayınevleri isimlerine göre kategorileştirilerek, kolayca erişmenize olanak sağlamaktadır. En doğru Türkçe ders kitabı cevaplarını sitemizde bulabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 4, 5, 6, 7. sınıflar için hazırlanmıştır. Öğrencilerin lise öncesinde tarih, coğrafya, vatandaşlık ve toplum bilinci gibi konuları en doğru ve anlaşılır şekilde sitemizde bulabilirler.

Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları hem özel yayınevleri, hem de MEB yayınlarına ait ders kitapları içermektedir. Bu kitapların cevapları anlaşılır, açık bir dille hazırlanmıştır. Öğrencilerin kavram kargaşası yaşamamaları için özen gösterdik.

Matematik Ders Kitabı Cevapları anlatımlı, örnek problemleri içeren, sade şekilde hazırlanmıştır. Öğrencilerin zorlandıkları yerlerde bizlere soru sorarak ulaşmaları da mümkündür.

Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları ilkokul 2 ve 3. sınıfları içermektedir. Bu ders, öğrencilerin hayata hazırlanmalarında çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu dersin iyi anlatılması ve açıklanması gerekmektedir. Bizler de bunun farkında olarak kitap cevaplarını açıklayıcı şekilde tasarladık.

Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları sadece 4. sınıfta yer almaktadır. Öğrencilerin her gün trafikte uzun vakit geçirmeleri, onların bilinçli olmasını gerektirmektedir. Bu amaçla, bu derse ayrı bir önem vererek cevapları hazırladık.

İnsan Hakları, Yurttaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları yine öğrencilerin anlayabileceği ve açık şekilde hazırlanarak sitemizde yerini almıştır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları okul müfredatında olan kitaplara göre cevaplanarak öğrencilerin bilgilerine sunulmuştur.

forumdirilis.net sitesinde daha bir çok konuyu bulmanız mümkündür. Tek yapmanız gereken sitemizi ziyaret ederek kendi ders ve ilgi alanlarınıza göre aradığınız sorulara cevap bulmak olacaktır. Bizlere ulaşmak istediğiniz zaman, ya da sorularınız olduğu zaman, bizlere yorum kısmından yazarak ulaşabilirsiniz. Yorumlarınız ve sorularınız bizim için oldukça önemli ve değerlidir. Bizlerin eğitim konusunda gideceğimiz rotayı sizlerin bu önerileri, eleştirileri ve soruları yönlendirecektir.

Unutmayalım! bizler sizlere yardımcı olmak için varız. Sizlerin, anlamadığınız konuları anlatmak, cevapsız kalan sorularınızı cevaplamak için buradayız. Gayemiz sizlerin hayatta başarılı olmanız, Atatürk'ün dediği gibi "fikri hür vicdanı hür nesiller" olabilmenizdir.