4. Sınıf İnsan Hakları, Vatandaşlık Sayfa 42-43 Cevapları MEB


4. Sınıf İnsan Hakları, Vatandaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 42-43 Cevapları MEB Yayınları

Hak ve Özgürlüklere Saygılıyım Cevapları


4. Sınıf İnsan Hakları Vatandaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42

4. sınıf insan hakları 42. sayfa cevapları meb yayınları

Karikatürde ne anlatılmak istenmiştir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Karikatürde otomobil sürücüsü yaya geçidini ihlal etmektedir. Yayalar ise buradan geçemedikleri için söylenmektedir. Fakat otomobil sürücüsü bu duruma kayıtsız kalmaktadır.



Aşağıdaki tabloda verilen davranışlardan kendinize yapılmasını istediğiniz ya da istemediğiniz durumları “√” ile işaretleyiniz. Verilen noktalı yerlere iki örnek de siz ekleyiniz.

Cevap:

4. sınıf insan hakları 42. sayfa meb yayınları



4. Sınıf İnsan Hakları Vatandaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 43

Kendi hak ve özgürlüklerimize gösterilmesini beklediğimiz saygıyı, başkalarının hak ve özgürlüklerine de göstermeliyiz. Aşağıdaki örnek metni okuyarak bu durumu anlatan başka bir hikâye de siz yazınız. Yazdığınız hikâyeyi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

Temizlik

Bir zamanlar, küçük bir köyde yaşayan Elif adında bir kız vardı. Elif, köyün etrafındaki doğayı çok severdi. Ancak son zamanlarda, çevresinde çöplerin biriktiğini fark etti. Ağaçların altında, nehir kenarında ve parklarda her yerde atıklar vardı.



Bir sabah, Elif, bu duruma bir çözüm bulmaya karar verdi. Okuldan arkadaşlarını çağırdı ve onlarla birlikte bir temizlik günü düzenlemeye karar verdi. Herkes heyecanla kabul etti. Elif, “Birlikte doğamızı temizleriz ve köyümüzü daha güzel hale getiririz!” dedi.

Temizlik günü geldiğinde, Elif ve arkadaşları, eldivenlerini takıp çöp torbalarını alarak dışarı çıktılar. Herkes nehir kenarını, parkı ve ağaçların etrafını temizlemeye başladı. Eğlenceli müzikler eşliğinde çalışıyorlar, gülüp oynuyorlardı. Bir süre sonra, etraflarındaki doğal güzelliklerin yeniden ortaya çıktığını gördüler.

Temizlik bittikten sonra, Elif ve arkadaşları, köy meydanında bir araya gelip yaptıkları işin sevincini kutladılar. Herkes el birliğiyle doğayı korumanın ne kadar önemli olduğunu anladı. O günden sonra, Elif ve arkadaşları her ay düzenli olarak çevre temizliği yapmaya karar verdiler.

Köydeki diğer insanlar da onlara katılmaya başladı. Zamanla, köyleri sadece temiz değil, aynı zamanda bir doğa cenneti haline geldi. Elif, küçük bir adımla başlayan bu değişimin, büyük bir fark yaratabileceğini kanıtlamıştı. Ve doğa, tekrar gülümsemeye başladı.



Hak ve özgürlüklerimize saygı göstermeyen birinin hak ve özgürlüklerine neden saygı göstermek gerekir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Bizler sorumlu vatandaş olarak başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı göstermeliyiz. Başkaları bize bu saygı ve hakkı göstermese bile biz göstermeliyiz ki karşımızdaki insanlar bunu anlasın. Biz üstümüze düşen görevi yapmalıyız.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf İnsan Hakları, Vatandaşlık Sayfa 40-41 Cevapları MEB başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


Yorum Bırakmak İster misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategoriler

Ara


Neler Var?

forumdirilis.net bir eğitim sitesidir. Site içerisinde ilk ve orta öğretim konularının yanı sıra, öğrencilere faydalı olacak çeşitli bilgi ve makaleler de bulunmaktadır. Amacımız; öğrencilere doğru bir kaynak olabilmektir. Bu amaçla, tüm konu ve cevaplarımız işinde ehil kişiler tarafından hazırlanmaktadır.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları sınıf sınıf hazırlanarak cevaplandırılmıştır. İlk ve orta öğretime ait Türkçe ders kitapları, yayınevleri isimlerine göre kategorileştirilerek, kolayca erişmenize olanak sağlamaktadır. En doğru Türkçe ders kitabı cevaplarını sitemizde bulabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 4, 5, 6, 7. sınıflar için hazırlanmıştır. Öğrencilerin lise öncesinde tarih, coğrafya, vatandaşlık ve toplum bilinci gibi konuları en doğru ve anlaşılır şekilde sitemizde bulabilirler.

Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları hem özel yayınevleri, hem de MEB yayınlarına ait ders kitapları içermektedir. Bu kitapların cevapları anlaşılır, açık bir dille hazırlanmıştır. Öğrencilerin kavram kargaşası yaşamamaları için özen gösterdik.

Matematik Ders Kitabı Cevapları anlatımlı, örnek problemleri içeren, sade şekilde hazırlanmıştır. Öğrencilerin zorlandıkları yerlerde bizlere soru sorarak ulaşmaları da mümkündür.

Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları ilkokul 2 ve 3. sınıfları içermektedir. Bu ders, öğrencilerin hayata hazırlanmalarında çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu dersin iyi anlatılması ve açıklanması gerekmektedir. Bizler de bunun farkında olarak kitap cevaplarını açıklayıcı şekilde tasarladık.

Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları sadece 4. sınıfta yer almaktadır. Öğrencilerin her gün trafikte uzun vakit geçirmeleri, onların bilinçli olmasını gerektirmektedir. Bu amaçla, bu derse ayrı bir önem vererek cevapları hazırladık.

İnsan Hakları, Yurttaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları yine öğrencilerin anlayabileceği ve açık şekilde hazırlanarak sitemizde yerini almıştır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları okul müfredatında olan kitaplara göre cevaplanarak öğrencilerin bilgilerine sunulmuştur.

forumdirilis.net sitesinde daha bir çok konuyu bulmanız mümkündür. Tek yapmanız gereken sitemizi ziyaret ederek kendi ders ve ilgi alanlarınıza göre aradığınız sorulara cevap bulmak olacaktır. Bizlere ulaşmak istediğiniz zaman, ya da sorularınız olduğu zaman, bizlere yorum kısmından yazarak ulaşabilirsiniz. Yorumlarınız ve sorularınız bizim için oldukça önemli ve değerlidir. Bizlerin eğitim konusunda gideceğimiz rotayı sizlerin bu önerileri, eleştirileri ve soruları yönlendirecektir.

Unutmayalım! bizler sizlere yardımcı olmak için varız. Sizlerin, anlamadığınız konuları anlatmak, cevapsız kalan sorularınızı cevaplamak için buradayız. Gayemiz sizlerin hayatta başarılı olmanız, Atatürk'ün dediği gibi "fikri hür vicdanı hür nesiller" olabilmenizdir.