3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 106-107-108-109-110 MEB Yayınları


Sarı Leblebi Dinleme Metni Cevapları 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 106-107-108-109-110 MEB Yayınları cevapları ve soruları sizler için hazırladık. İnceleyin!


Sarı Leblebi Dinleme Metni Cevapları

sarı leblebi dinleme metni cevapları



3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 106. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

  • HAYDİ, BAŞLIYORUZ!

İnsanlar arasında paylaşım olmasaydı yaşam nasıl olurdu? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Paylaşım olmasaydı insanlar arasında huzursuzluk, adaletsizlik ve gerilim olurdu. Paylaşmak insanları mutlu eder.

  • TAHMİNLERİMİZİ SÖYLEMEYE HAZIR MIYIZ?

Aşağıdaki görsellerden yararlanarak dinleyeceğiniz metnin konusunu tahmin ediniz. Tahminlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.



Cevap: Görsellerden anladığım kadarı ile paylaşmak konusu işlenmektedir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 107. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

  • DİNLERKEN SÖZCÜKLERİ KEŞFEDİYORUZ

Boş bırakılan yerleri şiiri dinlerken doğru şekilde tamamlayınız.

Aşağıdaki sözcüklerin ve söz gruplarının anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz. Sözcüklerle birer cümle kurunuz.

Cevap:



3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 107 cevapları meb yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 108. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

  • DİNLEDİĞİMİZİ ANLIYORUZ

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz şiire göre cevaplayınız.

Şiirde sarı leblebi ile eve gelen kimmiş?

Cevap: Babaları 



Leblebiyi kimler paylaşmışlar?

Cevap: Ablası, abisi, kardeşi ve kendisi paylaşmışlar.

Leblebiyi paylaşırken neye dikkat etmişler?

Cevap: Herkese eşit şekilde olmasına dikkat etmişler.



Çocuklar niçin üzülmüşler?

Cevap: Anne ve babalarına leblebi vermeyi unuttukları için üzülmüşler.

Şiire yeni bir başlık yazınız.

Cevap: Paylaşmak Mutluluktur.



Şiirin konusu ve ana duygusunu belirtiniz.

Cevap:

Konu: Sarı leblebiyi kardeşler arasında pay etme ve anne, babaya vermeyi unutma.

Ana duygu: Paylaşmanın önemi



  • DİLİMİZİN KURALLARINI ÖĞRENİYORUZ

Aşağıdaki oyunu inceleyerek siz de arkadaşlarınızla oynayınız.

Ozan, aklıma bir oyun geldi. Ben sana bir isim söyleyeyim. Sen de bu ismin önüne söylediğim ismin özelliğini belirten bir sözcük ekle, tamam mı?
Söylediğim isim: masa. Sıra sende.
Evet, haydi başlayalım!
Buldum. Yuvarlak masa. Masa addır. Önüne getirdiğim sözcük de masanın biçimini niteliyor. Kırmızı masa dediğimde de masanın rengini nitelerim.

Cevap:

Araba



Kırmızı araba

Kırmızı büyük araba


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 109. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bazı sözcükler varlıkların durumunu, rengini, sayısını, şeklini niteler veya belirtir. İsimlerin özelliklerini niteleyen veya belirten bu sözcükler her zaman isimlerden önce yazılır.

Siz de şiiri bir kez daha dinleyerek şiirde geçen isimleri ve isimlerin özelliklerini niteleyen veya belirten sözcükleri örnekteki gibi yazınız.



Cevap:

Bir avuç

Koca torba

Sarı leblebi

Bomboş torba

Kıtır kıtır leblebi

SESLİ DÜŞÜNÜYORUZ

Rolümüzü canlandırırken sözcükleri yerinde ve anlamına uygun kullanalım. Düşüncelerimizi uygun şekilde ifade etmeye özen gösterelim.

Dinlediğiniz metindeki bir bölümü arkadaşlarınızla canlandırınız. Canlandırma sırasında beden dilinizi aktif kullanarak duygularınızı izleyicilere ifade ediniz.

Cevap: Bu etkinlik sınıfta yapılacaktır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110 . Sayfa Cevapları MEB Yayınları

  • DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ YAZIYORUZ

Ozan, kendimi ve aile bireylerimi tanıtan bir yazı yazdım. Yazımı okuyup düzenler misin? Bilge’nin yazdığı yazıyı, yazım ve noktalama kuralları açısından inceleyiniz. Bulduğunuz yanlışları işaretleyiniz. Yazıyı aşağıya düzelterek yazarken harfleri yapısal özelliklerine uygun, okunaklı ve düzgün yazınız.

Ben sekiz yaşında kahverengi saçlı, kısa boylu bir coçugum Üçüncü sınıfa gidiyorum. annem hep güler yüzlü kızım diye seslenir bana. Annemi, babamı çok seviyorum. Annem sarı saçlı, mavi gözlüdür. Gözlerimin renkini annemden almışım. Babamın da benim gibi simsiyah saçları var. Babam sakin bir insandır. Annem ise babama göre daha hareketli ve neşelidir. Hafta sonları annem ve babamla birlikte dedemin yanına gideriz. Dedemin evi bahcelidir. Bahcesinde yemyeşil agaçlar rengarenk çiçekler var. Dedemin beyaz tüğlü Köpeğ’i biz bahçeye daha girmeden havlayarak bahçe kapısında bizi karşılar. Bize hoş geldiniz der gibi çevremiz heyacanla dönüp durur. Ah bir görseniz hâlini öyle komik ki…

Cevap:

Ben sekiz yaşında, kahverengi saçlı, kısa boylu bir çocuğum. Üçüncü sınıfa gidiyorum. Annem hep “Güler yüzlü kızım” diye seslenir bana. Annemi ve babamı çok seviyorum. Annem sarı saçlı ve mavi gözlüdür. Gözlerimin rengini annemden almışım. Babamın da benim gibi simsiyah saçları var. Babam sakin bir insandır. Annem ise babama göre daha hareketli ve neşelidir. Hafta sonları annem ve babamla birlikte dedemin yanına gideriz. Dedemin evi bahçelidir. Bahçesinde yemyeşil ağaçlar ve rengârenk çiçekler var. Dedemin beyaz tüylü köpeği, biz bahçeye daha girmeden havlayarak bahçe kapısında bizi karşılar. Bize “Hoş geldiniz!” der gibi çevremizde heyecanla dönüp durur. Ah, bir görseniz hâlini, öyle komik ki…

 

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98-101-102-103-104-105 MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


Yorum Bırakmak İster misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategoriler

Ara


Neler Var?

forumdirilis.net bir eğitim sitesidir. Site içerisinde ilk ve orta öğretim konularının yanı sıra, öğrencilere faydalı olacak çeşitli bilgi ve makaleler de bulunmaktadır. Amacımız; öğrencilere doğru bir kaynak olabilmektir. Bu amaçla, tüm konu ve cevaplarımız işinde ehil kişiler tarafından hazırlanmaktadır.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları sınıf sınıf hazırlanarak cevaplandırılmıştır. İlk ve orta öğretime ait Türkçe ders kitapları, yayınevleri isimlerine göre kategorileştirilerek, kolayca erişmenize olanak sağlamaktadır. En doğru Türkçe ders kitabı cevaplarını sitemizde bulabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 4, 5, 6, 7. sınıflar için hazırlanmıştır. Öğrencilerin lise öncesinde tarih, coğrafya, vatandaşlık ve toplum bilinci gibi konuları en doğru ve anlaşılır şekilde sitemizde bulabilirler.

Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları hem özel yayınevleri, hem de MEB yayınlarına ait ders kitapları içermektedir. Bu kitapların cevapları anlaşılır, açık bir dille hazırlanmıştır. Öğrencilerin kavram kargaşası yaşamamaları için özen gösterdik.

Matematik Ders Kitabı Cevapları anlatımlı, örnek problemleri içeren, sade şekilde hazırlanmıştır. Öğrencilerin zorlandıkları yerlerde bizlere soru sorarak ulaşmaları da mümkündür.

Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları ilkokul 2 ve 3. sınıfları içermektedir. Bu ders, öğrencilerin hayata hazırlanmalarında çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu dersin iyi anlatılması ve açıklanması gerekmektedir. Bizler de bunun farkında olarak kitap cevaplarını açıklayıcı şekilde tasarladık.

Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları sadece 4. sınıfta yer almaktadır. Öğrencilerin her gün trafikte uzun vakit geçirmeleri, onların bilinçli olmasını gerektirmektedir. Bu amaçla, bu derse ayrı bir önem vererek cevapları hazırladık.

İnsan Hakları, Yurttaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları yine öğrencilerin anlayabileceği ve açık şekilde hazırlanarak sitemizde yerini almıştır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları okul müfredatında olan kitaplara göre cevaplanarak öğrencilerin bilgilerine sunulmuştur.

forumdirilis.net sitesinde daha bir çok konuyu bulmanız mümkündür. Tek yapmanız gereken sitemizi ziyaret ederek kendi ders ve ilgi alanlarınıza göre aradığınız sorulara cevap bulmak olacaktır. Bizlere ulaşmak istediğiniz zaman, ya da sorularınız olduğu zaman, bizlere yorum kısmından yazarak ulaşabilirsiniz. Yorumlarınız ve sorularınız bizim için oldukça önemli ve değerlidir. Bizlerin eğitim konusunda gideceğimiz rotayı sizlerin bu önerileri, eleştirileri ve soruları yönlendirecektir.

Unutmayalım! bizler sizlere yardımcı olmak için varız. Sizlerin, anlamadığınız konuları anlatmak, cevapsız kalan sorularınızı cevaplamak için buradayız. Gayemiz sizlerin hayatta başarılı olmanız, Atatürk'ün dediği gibi "fikri hür vicdanı hür nesiller" olabilmenizdir.