2 Kasım 2024, 8:13 |
3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103-104-105-106-107 SDR İpekyolu Yayınları3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103-104-105-106-107 SDR İpekyolu Yayınları konusunu birlikte yapmaya ne dersiniz? Başlayalım. 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 103-104-105-106-107 Cevapları SDR İpekyolu Yayınlarıİçindekiler 3. Ünite: Sağlıklı Hayat: Sağlıklı Besleniyorum3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103 SDR İpekyolu YayınlarıGünde kaç öğün yemek yiyorsunuz? Cevap: Günde üç öğün besleniyorum. Sabah kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği olarak üç öğün yemek yiyorum. Aşağıdaki resimlerde hangi besinleri görüyorsunuz? Söyleyiniz. Cevap: Et Ürünleri: Et, tavuk ve balık. Süt Ürünleri: Peynir, süt, ayran ve tere yağı Tahıllar: Ekmek, makarna, bulgur Meyve Ve Sebzeler: Kiraz, armut, lahana, havuç, domates, patlıcan, salatalık, muz, karpuz, çilek, biber. 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 106 SDR İpekyolu YayınlarıDeğerlendirme 1. Yanlış beslenme sonucu oluşan hastalıklar nelerdir? Cevap: Yanlış ve fazla beslenme sonucu diyabet (şeker hastalığı) ve obezite gibi hastalıklar oluşur. 2. Sağlıklı besinler hangileridir? Söyleyiniz. Cevap: Peynir, süt, yoğurt, zeytin, et, tavuk, balık, baklagiller, ekmek, sebze ve meyveler sağlıklı besinlerdir. 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 107 SDR İpekyolu YayınlarıÖğrendiklerimizi Uygulayalım 1. Yeterli ve dengeli beslenmeye uygun olarak sabah, öğle ve akşam öğünleriniz için örnek yiyecek listesi hazırlayınız. Cevap: Sabah: Süt, yumurta, peynir ,zeytin, bal Öğle: Köfte, pilav, ayran salata. Akşam, Tavuk, sebze, yoğurt 2. Görsellerde verilen yiyecek ve içeceklerden hangilerini gereğinden fazla tüketmek obeziteye neden olabilir? İşaretleyiniz. Cevap:
Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100-101-102 SDR İpekyolu Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz. |
HIZLI CEVAP YAZ |
Forum Diriliş | Yasal Uyarı |
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. |