19 Eylül 2024, 10:30
can
Yönetici

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 24-25-26-27-28 Cevapları Evos Yayınları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 24-25-26-27-28. Sayfa Cevapları EVOS Yayınları

Birlikteysek Mutluyuz Etkinlik Cevapları 6. Sınıf Sosyal Bilgiler


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 24

“Komşu komşunun külüne muhtaçtır.” atasözünde anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.

Cevap: İnsanlar birbirlerine ihtiyaç duyarlar. Yardımlaşma ve dayanışmanın önemini anlatan bir atasözüdür. Her insan, başka bir insanın yardımına, dayanışmasına ihtiyaç duyar.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 25

Etkinlik Zamanı

Kastamonu ve ilçelerinde 11 Ağustos 2021 tarihinde aşırı yağış sonucu meydana gelen sel, su baskını ve heyelan sonucu çok sayıda can kaybı, yaralanma ve mal kaybı yasandı. Selzedeler için ülkemiz genelinde yardımlaşma faaliyetleri yapıldı. Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinle ilgili soruların cevabını bırakılan boşluklara yazınız.



Selzedeler Yeni Eşyalarına Kavuşuyor

Yaşanan sel felaketinin ardından ülkemizin birçok noktasından gönderilen ev eşyaları, Kastamonu’daki depolarda toplandıktan sonra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde hak sahiplerine ulaştırılıyor.
Jandarma Genel Komutanlığının da destek verdiği çalışmalarda eşyalar evlere taşındıktan sonra eşyaların kurulumu Mehmetçik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli tarafından yapılıyor. Bu kapsamda Abana, Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde selden eşyaları tamamen zarar gören 548 hane tespit edildi. Eşya zararı oranında nakdî yardım ve talepler doğrultusunda 82 haneye eşya yardımı yapıldı.
Sel felaketinden kardeşinin evinin zarar gördüğünü anlatan A. A. ise, “Erkek kardeşimin eşyalarının geldiğini söylediler, kendi evde olmadığı için yardıma geldim. En küçüğünden en büyüğüne kadar her türlü ihtiyacı karşılandı. Bizi en çok etkileyen 5 aylık çocuğu vardı, onun için beşik bile göndermişler.” ifadelerini kullandı.

Cevap:



Yardım çalışmalarına katılan kamu kurumlan ve sivil toplum kuruluşları hangileridir?

Cevap: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Mehmetçik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı.

Bu yardımların toplanmasında halkın katkısı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Cevap: Halkımız yardımlaşma ve dayanışma konusunda oldukça hassastır. Nerede bir felaket olsa onlara hemen yardım gönderirler. Sadece ülkemizde değil, başka ülkelerde olan felaketlerde bile duyarlı davranırlar. Bu, bizim halkımızın empati, sevgi ve merhamet duygularının yüksek olduğunu göstermektedir.



Böyle durumlarda yaşadığınız yerde hangi faaliyetler yapılmaktadır? Örneklerle açıklayınız.

Cevap: Yaşadığım bölgede meydana gelen deprem felaketinden sonra tüm Türkiye seferber oldu. Hem halkımız, hem de devlet kurumları ve kuruluşları bir çok yardımda bulundu. Çadır dağıtımı, gıda ve su temini gibi en temel ihtiyaçlar hızla bölgemize geldi. Kızılay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Afad, sivil toplum kuruluşları hemen bölgemize geldiler.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 26

Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak; yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay; kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım ve eğitim gibi alanlarda faaliyet sunar. Türk Kızılay, yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen doğal afetler sonrasında afetzedelere beslenme ve barınma konusunda yardımcı olur. Türk Kızılay, ülkemizin ihtiyacı olan kanın bağışçılardan karşılanması için çalışır. Türk Kızılay ülke genelinde hizmet veren şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olur.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 26



Türk Kızılay ile benzer çalışmalar yapan resmî ve sivil toplum kuruluşları hangileridir?

Cevap: AFAD, Ahbap, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı.

Yukarıdaki haberde yer alan faaliyetin toplumsal birlikteliğe katkıları neler olabilir?

Cevap: Bu tip yardımlaşma ve dayanışma etkinlikleri toplumun birbirine kenetlenmesine, barışa ve huzura katkı sağlar. İnsanlar arasında sevgi, saygı ve samimiyeti arttırır. Güçlü bir toplum olmamıza katkı sağlar.



6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 27

Çevrenizde yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici hangi faaliyetler yapılmaktadır? Bu faaliyetlerden hangilerine katılıp destek verebilirsiniz?

Cevap: Okulumuzda kermesler düzenlenmekte ve ben de kermese katılıp katkıda bulundum. SMA lı çocuklar için yardım stantları var, ben de yardım ettim.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 28

Etkinlik Zamanı

Toplumsal birlikteliğe katkı sağlamak amacıyla bir yardımlaşma ve dayanışma faaliyeti planlayınız. Bu faaliyetle ilgili aşağıdaki soruların cevaplarını bırakılan boşluklara yazınız.



Cevap:

Faaliyetinizin adı nedir?

Cevap: Deprem Bölgesi Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Faaliyetinizle kimlere yardım etmeyi planlıyorsunuz?



Cevap: Deprem bölgesindeki öğrencilere

Hangi yardımları yapmayı planlıyorsunuz?

Cevap: Kırtasiye yardımı

Faaliyetlerinizin dayanışma içinde yapılmasını nasıl sağlayacaksınız?



Cevap: İlk önce sınıfımızda konuyu anlatacağım, sonra öğretmenimin desteği ile tüm okula konu hakkında bilgi vereceğim.

Yardımları ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştıracaksınız?

Cevap: Öğretmenimin öncülüğünde ilçe kaymakamımızdan yardım isteyeceğiz.

Yardımınızın toplumsal birlikteliğe nasıl katkı yapacağını düşünüyorsunuz?



Cevap: Deprem bölgesindeki öğrencilerin yalnız olmadıklarını hissettirerek onlarla bir gönül köprüsü oluşturacağız. Bu da toplumsal birliğe katkı verecektir.

Etkinlik Zamanı

Ülkemizde sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyen sivil toplum kuruluşu veya vakıflardan birini araştırarak bu kuruluşun başlıca faaliyetlerini aşağıya yazınız.

Cevap:

AHBAP

Ahbap Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 20-21-22-23 Cevapları Evos Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


01 Ekim 2024, 15:16

Abone
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 2832

Bit tane daha yapar mısınız

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Yasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.