15 Şubat 2020, 00:16
Mehmet Akif
Yönetici

Bugün Ne Cadılık Yaptım Kitap Özeti

Nur İçözü Bugün Ne Cadılık Yaptım Kitabının Konusu ve Özeti
Eser, Tuğçe’nin serüvenlerini anlatmaktadır. Tuğçe’nin ağzından anlatılır. Bir çocuğun düşünce dünyasını yansıtır. Tuğçe iyi ve yaramazdır. Deyimleri gerçek anlamında düşünür. Hazırcevaptır. Çocuk haklarını daima savunur.

Ahiret Soruları: Tuğçe, deyimleri gerçek anlamda kullanır ve annesiyle sohbet eder.
Temizliğin Zararları: Tuğçe evi temizlemek ister ancak daha da kirletir, anneannesi ona kızar.
Milenyum Sözleri: Tuğçe deyimleri yanlış şekilde kullanır; annesi ve ablası onu düzeltmeye çalışır.
Haksızlık: Aynur teyzesi Tuğçe’nin odasını temizleyip düzenler. Ancak Tuğçe için dağınık hali daha kullanışlıdır.
Radikal Yaşam: Tuğçe ablasının kazağını giyer ve onunla münakaşa eder.
Sıkıyönetim: Tuğçe’nin anneannesi kuralcı bir kadındır ve kalmaya gelince herkes düzenli olur.
İlgisiz Konular: Tuğçe’nin karnesi kötü olduğu için annesi ona alakasız cezalar verir.
Eski Çamlar Bardak Olmuş: Dedesi Tuğçe’ye eski bayramlardan söz eder. Tuğçe, eskiden sadece bayramlarda yapılan şeyler şimdi her zaman yapılabilir diye düşünür.
Değiş Tokuş: Ailesi Tuğçe’ye karnesi kötü diye kızmaktadır. Bir gün annesi keşke eski günlere dönsek diye söylenir. Anneannesi annesinin okul karnelerini çıkarır. Karneler kötüdür. Dedesi annesine kızar gibi yapar.
Kullanma Kılavuzu: Tuğçe’nin babası arabanın anahtarını evde unutur. Tuğçe de babasının aklının kullanma kılavuzu olmadığını söyler.
Babam Balık Tutuyor: Tuğçe’nin babası balık tutmaya çalışır, ancak başaramaz. Birkaç gün sonra bir sandal alır. Sandalla balık tutmaya çıkar ama saatlerce dönmez. Sonunda gelir ve büyük bir balık yakalamak isterken saatlerin geçtiğini söyler.
Benim Babam Her Şeyi Bilir: Tuğçe ve ailesi tatile çıkarlar. Çok valizleri vardır. Babası bazı çantaları evde bırakır. Yolda araba devamlı arıza yapar. Otele vardıkları zaman bazı gerekli eşyalarının evde kaldığını anlarlar. Araba tamire bırakılır ev alışverişe çıkılır.
Kaktüs Olmaktan Mutluyum: Tuğçe’ye sivilceleri ve sivri dilinden dolayı sınıf arkadaşları kaktüs lakabını vermiştir.
Artık Bir Gözlüğüm Var: Tuğçe kırmızı çerçeveli bir gözlük edinir. Gözlüğüne göre giyinmeye çalışır. Gözlüğün kendisini daha entelektüel gösterdiğini düşünür.
Süpürgemi Arıyorum: Mahalle arkadaşları Tuğçe’nin patenlerini ayağından almaya çalışırlar. Paten Mine’nin başına çarpar. Tüm mahalle Tuğçe’ye ne cadı olduğunu söyler. Tuğçe de onların yapmış olduğu kötülükleri yüzlerine vurur.
Avrupalı Olmaya Az Kaldı: Tuğçe’nin arkadaşları başka ülkelere ait kıyafetler giyer. Tuğçe de Bodrum’dan aldığı bir elbiseyi giyer. Arkadaşlarının Avrupalı olmaya hevesli olduğunu görür. Tektonik sebeplerle elbet Avrupalı olacaklarını söyler.
Başkanlığa Adayım: Tuğçe bir çocuk hakları kurultayında görev alır. Konuşması sırasında çok gürültü olur. Yeterince iyi bir program olmaz.
Fil Mi, Filit Mi?: Tuğçe’nin teyzesinin çocukları yaz tatili için onlara gelirler. İkisi de yaramaz ve oburdur. Tuğçe’nin odasında kalırlar. Daima yaramazlık yaparlar. Üç öğünlük yemeği tek öğünde yerler. Tuğçe onlarla bir aradayken yorulur ev şikayet eder. Ancak onlar yokken özlem duyar.

Bir önceki yazımız olan Çikolata Zamanı Kitap Özeti başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Forum DirilişYasal Uyarı
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.